公共英语考试

解析:{{B}}C{{/B}} Once upon a ti

来源:网考网公共英语 所有评论

【单选题】{{B}}C{{/B}}

Once upon a time, in a solar system there were two planets. Their names were Yee and Lan, and they loved each other very much.But they were a little sad, because it was so long between times that they got to be near each other. Most of the time they had to gaze from afar.
Centuries went by, and one time as they passed, reaching out through the cold and emptiness, Yee slipped Lan a moon, because Yee had three and Lan had none. Lan looked so perfect with the new moon that all the other planets were a little jealous; and Yee didn’t mind giving up that moon at all.
So the planets kept on dancing to the music of the universe, and Lan’s moon was admired by all, until one day an evil-minded ice-hearted comet viciously slammed into it, shattering it into a thousand pieces.At that time, Yee was all the way on the other side of the sun and couldn’t hear the wails that rocked Lan through and through.After so long they were together again. Lan was almost afraid to look at Yee, but Yee reached out a wisp of atmosphere in comfort. He hesitated a minute, but then went ahead and smashed the two remaining moons together so that Lan would have no reason to feel baD、
So around and around they went, much in love that they thought they would burst, even though they looked a little bare, and felt a little cold without their lovely moons.But then, something beautiful happened-their shimmering bits of moon dust started to flatten out, and make two large circles, one for each of them.And before too long, the circles became rings, great big wonderful rings, sparkling in the pure sunlight, the wonder of that solar system.And that is why when two people have so much love that they’ll give each other rings, in memory of the planetary love of Yee and Lan.
Yee smashed his moons to pieces because ______.A.he no longer liked them
B.the moons lost their attraction

C、he wanted to make Lan feel better
D.other planets felt jealous

网考网参考答案:C
网考网解析:

[名师精解] 这也是一道细节题,答案就在第三段的最后一句:he…smashed the two remaining moons together so that Lan would have no reason to feel bad.因为Yee深爱着Lan,为了不使她感到相形见绌,他把自己的卫星也砸烂了。 [解题秘籍] 注意so that的用法,引导一个表示原因的从句,解释Yee之所以砸烂自己卫星的原因。 document.getElementById("warp").style.display="none"; document.getElementById("content").style.display="block"; 查看试题解析出处>>

相关推荐

发布评论 查看全部评论