【单选题】If you happened to be watching NB
C、on the first Sunday morning inAugust last summer, you would have seen something curious. There, on the set of Meet the Press, the host,David Gregory, was interviewing a guest who made a forceful case that the U. S. economy had become "very distorte
D、" In the wake of the recession, this guest explained, high-income individuals, large banks, and major corporations had experienced a "significant recovery"; the rest of the economy, by contrast—including small businesses and "a very significant amount of the labor force" —was stuck and still struggling. What we were seeing, he argued, was not a single economy at all, but rather "fundamentally two separate types of economy," increasingly distinct and divergent.
This diagnosis, though alarming, was hardly unique, drawing attention to the divide between the wealthy and everyone else has long been standard fare on the left. (The idea of "twoAmericas" was a central theme of JohnEdwards’s 2004 and 2008 presidential runs. ) What made the argument striking in this instance was that it was being offered by none other than the former five-term Federal ReserveChairmanAlan Greenspan. iconic libertarian, preeminent defender of the free market, and (at least until recently) the nation’s foremost devotee ofAyn Ran
D、When the high priest of capitalism himself is declaring the growth in economic inequality a national crisis, something has gone very, very wrong.
This widening gap between the rich and non-rich has been evident for years. In a 2005 report to investors, for instance, three analysts atCitigroup advised that "the World is dividing into two blocs—the Plutonomy and the rest".
In a plutonomy there is no such animal as "the U.S. consumer" or "the UK consumer", or indeed "the Russian consumer". There are rich consumers, few in number, but disproportionate in the gigantic slice of income and consumption they take. There are the rest, the "non-rich", the multitudinous many, but only accounting for surprisingly small bites of the national pie.
Before the recession, it was relatively easy to ignore this concentration of wealth among an elite few. The wondrous inventions of the modern economy—Google,Amazon, the iPhone broadly improved the lives of middle-class consumers, even as they made a tiny subset of entrepreneurs hugely wealthy.And the less-wondrous inventions—particularly the explosion of subprime credit—helped mask the rise of income inequality for many of those whose earnings were stagnant.
But the financial crisis and its long, dismal aftermath have changed all that.
A、multibillion-dollar bailout and Wall Street’s swift, subsequent reinstatement of gargantuan bonuses have inspired a narrative of parasitic bankers and other elites rigging the game for their own benefit.And this, in turn, has led to wider-and not unreasonable-fears that we are living in not merely a plutonomy, but a plutocracy, in which the rich display outsize political influence, narrowly self-interested motives, and a casual indifference to anyone outside their own rarefied economic bubble.
According to the passage, the U.S. economy ______.
A、fares quite well
B、has completely recovered from the economic recession
C、has its own problems
D、is lagging behind other industrial economies
网考网参考答案:C
网考网解析:
[解析] 本题考查概括推理能力。根据第一段内容可知。A、B项说法错误,根据常识可知D项错误,所以C项符合题意。
document.getElementById("warp").style.display="none";
document.getElementById("content").style.display="block";
查看试题解析出处>>
发布评论 查看全部评论